Törpfater tech blogja

Főleg technika, de emberi oldalról. Kontakt: torppapa (kukac) indamail.hu

Kapcsolódó hirdetések

Friss topikok

  • Félkarú Rabló: No engem nem fenyeget a veszély hogy Apple szenzor és Nike cipő tegyen boldoggá. Megvárom míg a kí... (2008.09.15. 22:48) Digitális jog menedzsment cipőkre?

Linkblog

Új Mozilla mobil böngésző

2008.09.24. 10:17 Törpfater

Firefox Mobile
A Mozilla még 2010-ig kifejleszt egy mobil böngészőt.

Mitchell Baker, a Mozilla alapítványtól, nemrégiben ismertette a cég elkövetkező évre szóló terveit. A lista legelején  a böngésző régóta várt mobil változatának kifejlesztése áll. A fejlesztés jelenleg a Fennec fedőnév alatt fut.

Magától értetődik, hogy a Mozilla azt szeretné, ha a mobil szektorba is lenne beleszólása. Az Opera Mini, Safari Mobile és az Internet Explorer, valamint sok más közismert program mellett most egy Firefox változat megjelenése is tervbe van véve 2010-ig. Az Open Source böngészők számos híve úgy gondolja, ennek már régen itt az ideje.

Az alapítvány elsődleges célja, a piaci részesedést a sokféleségre alapozni. Mitchell Baker azt is fontosnak tartja, hogy az ügyfelek jobban boldoguljanak a saját fájlokkal. Ehhez az szükséges, hogy messzemenően ellenőrzése alatt tudják az adatmennyiséget tartani.

Ne feledjük az teljesen új böngésző technológia, az Aurora Projekt fejlesztését sem. Mindenki tudja, hogy a Mozilla házatáján már jó ideje folynak mobil Firefox-szal kapcsolatos fejlesztések. Ugyanakkor a konkrét megjelenés dátumáról nem nyilatkoztak. Az első időre vonatkozó célkitűzést csak most fogalmazták meg; 2010-ig kell elkészülnie a Fennec fedőnéven futó projektnek. A projekt végső célja: egy hatékony és rendkívül jól használható, mobil készülékeken internetezésre alkalmas eszköz létrehozása. További cél hogy demonstrálják: a mobil eszközök is a szabad és nyílt internethez tartoznak.

Mint az már közismert, addig finomítanak majd a böngészőn, amíg az késznek nem nevezhető. Mint mindig, ez esetben is a fejlesztők legfőbb szempontja a minőség - és nem a gyors és elsietett megjelentetés. Jelenleg a ARM processzorokhoz való TraceMonkey motor implementálása folyik. Az első benyomásokat a tervezett alfaverzió adja majd. Egyelőre nem tudjuk, mikor jelenik meg a kész alfaverzió.

( forrás: mobiletopsoft.com )

Szólj hozzá!

Címkék: mobil internet mozilla aurora

A bejegyzés trackback címe:

https://torpfater.blog.hu/api/trackback/id/tr95678919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása