Törpfater tech blogja

Főleg technika, de emberi oldalról. Kontakt: torppapa (kukac) indamail.hu

Kapcsolódó hirdetések

Friss topikok

  • Félkarú Rabló: No engem nem fenyeget a veszély hogy Apple szenzor és Nike cipő tegyen boldoggá. Megvárom míg a kí... (2008.09.15. 22:48) Digitális jog menedzsment cipőkre?

Linkblog

Call of Duty - Activision az illegális másolatok ellen

2008.09.20. 11:13 Törpfater

Az Activision feljelentette a New-York-i James Strickland-ot, mert többek között, az XBox 360-hoz készült Call of Duty 3 játékot jogtalanul terjesztette. Pontos részletek még nem ismeretesek (a védekezésről sem). Az interneten szárnyrakelt spekulációkra reagálva, az Activision jogi osztálya egy rövid közleményben tudatta, hogy nem fájlcseréről van szó.

Nyilván más oka is van, hogy Strickland-ot perbe fogták, de eddig szinte semmit nem tudunk a részletekről. Annyit azonban tudni lehet, hogy minden egyes jogsértésnél 30 000-től 150 000-ig terjedő összegről van szó. Ezen túlmenően, habár főleg az XBox360-ra készült Call of Duty konzolverzióról van szó, más játékok is érintettek az ügyben. Az Activision szerint szándékosságról van szó - az érvényes szerzői jog elleni tudatos és maximálisan szándékos vétségről. Lehet hogy valami nagyon komoly ügyről van most szó. Úgy tűnik, hogy egy egész sor ilyen eset volt már, de mindegyiknél egyezség született a tárgyalás után, hogy nem beszélnek az esetről. Most se. Az Activision jogi osztálya csupán ennyit közölt: nem fájlcseréléses ügyről van szó.
 
Ezzel egyidőben azon is spekulálnak sokan, hogy a RIAA-stílus (Az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége híres az eljárásairól. a szerk.) most már a játékipart is elérte. A Gamepolitics weboldalon egy lista jelent meg az utóbbi időben történt legfrissebb bírósági perekről, és az azokat követő kártérítési összegekről. A Gamepolitics szerint az Activision ügyvédnője, Karin Pagnanelli, korábban hasonló fájlcserés pereknél a RIAA-nak dolgozott.

(Forrás: Gamepolitics, Edge-Online)

Szólj hozzá!

Címkék: konzol xbox illegális of call duty activision másolat

A bejegyzés trackback címe:

https://torpfater.blog.hu/api/trackback/id/tr41672572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása